μερίδες των 90 γρ. – 125 θερμίδες ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι λάδι
- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
- 2 φλυτζάνια Deligios Stevia Φυσικό Γλυκαντικό Χωρίς Θερμίδες
- 4 φλυτζάνια νερό
- 1 ξύλο κανέλλας
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 200 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το Deligios Stevia Φυσικό Γλυκαντικό, τη κανέλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
- Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το σιμιγδάλι.
- Όταν απορροφηθεί, το αποσύρουμε από την φωτιά, το βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με καρύδια και λίγο μέλι, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κανέλα.