ΥΛΙΚΑ ΓΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΑ:
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
- 25 γρ. Στέβια σε κρυσταλλική μορφή
- 1-2 βανίλιες
- 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικά)
- 17 (170 γρ.) φρυγανιές χωρίς ζάχαρη
- σκόνη κακάο ή ινδοκάρυδο τριμμένο για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θρυμματίζουμε τις φρυγανιές στο μούλτι
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τις φρυγανιές και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν όλα ένα.
- Μετά βγάζουμε από φωτιά, ρίχνουμε τις φρυγανιές και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιόμορφο και να απορροφήσουν τα υγρά οι φρυγανιές.
- Βρέχουμε τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάνε στο μείγμα και πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
- Τέλος πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα κυλάμε στο πικρό κακάο και τα βάζουμε ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσουν. Έτοιμα!