Αναλογία για 40 τμχ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
- Sweete 8 γρ.
- Κονιάκ 15 γρ.
- Αμύγδαλο καβουρδισμένο 120 γρ.
- Βούτυρο γάλακτος, κρύο 280 γρ.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ.
- Αλεύρι ολικής άλεσης 200 γρ.
- Ξύσμα πορτοκάλι 1 τμχ.
- Μπέικιν πάουντερ 1 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη Sweete με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα
- Προσθέτουμε το κονιάκ και έπειτα ρίχνουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ
- Όταν αφομοιωθούν τα άλευρα στο μείγμα, προσθέτουμε το αμύγδαλο, το οποίο έχουμε θρυμματίσει
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)• Αφού ψηθούν, πριν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν
Tips
Εάν δεν επιθυμούμε να βάλουμε αλκοόλ ή ξυρούς καρπούς στη συνταγή μας, μπορούμε να τα παραλείψουμε χωρίς καμία επιπλέον αλλαγή στη συνταγή
Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επιτυχία της συνταγής, το βούτυρο θα πρέπει να είναι στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ημέρα και να είναι αρκετά κρύο
Οι κουραμπιέδες μας θα έχουν ψηθεί σωστά όταν θα έχουν πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά