Υλικά για 1 μερίδα:
- 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κουτ. σούπας κοφτό βρώμη
- 1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
- Λίγη ψίχα από κολοκυθάκι (προαιρετικά)
- ½ ντομάτα τριμμένη
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ¼ κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ντομάτα, το σκόρδο, τη ψίχα από το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο και ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή στη σχάρα ή στο ταψί στη λαδόκολλα μέχρι να ψηθούν καλά.