ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ:
Για τη καραμέλα:
- 30 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
Για τη κρέμα:
- 500 γρ. γάλα
- 4 αυγά
- 10 γρ. στέβια
- Φλούδες από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την καραμέλα:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε ότου γίνει σκούρα καραμέλα
- Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φαρμάκια της κρεμ καραμελέ
Για την κρεμά:
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες από το λεμόνι. Δεν το αφήνουμε να βράσει.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τη στέβια μαζί με τα αυγά
- Ρίχνουμε σε αυτά το μίγμα γάλακτος και ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε μια τρυπητή κουτάλα
- Γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από τη καραμέλα και τα νομοθετούμε σε ένα ταψάκι
- Προσθέτουμε νερό στο ταψί και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 0C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ξεφορμάρουμε. Αν χρειαστεί, βοηθάμε με ένα μαχαίρι μόνο την επιφάνεια.